03-03-2014
מצפה שחר ע"ש אריה שחר נחנך בסדום
מצפה שחר, על כביש 90, צופה אל הרי אדום, והרי מואב, משקיף אל מפעלי ים המלח שבאתר סדום ואל מסוע האשלג, יקרא מעתה ע"ש תת אלף אריה שחר ז"ל, מי שהיה מנכ"ל מפעלי ים המלח ותרם למימוש החזון הציוני של תעשייה יצרנית בים המלח.
ביום ד' (26.2) התקיים טקס קריאת מצפה שחר ע"ש אריה שחר ז"ל. באירוע נכחו חברים, עובדים, קולגות ובני משפחה, ביניהם סגן שר הדתות ח"כ הרב אלי בן דהן, אשר אימו, רוזין ז"ל עבדה במפעלי ים המלח והיתה מזכירתו של אריה שחר.
מנכ"ל כיל דשנים ניסים אדר היה מהנדס צעיר במפעלי ים המלח כשאריה שחר מונה למנכ"ל החברה. ניסים אדר הזכיר את אריה ז"ל כמנהיג שיודע להוביל אנשיו למען מטרה ברורה, אריה היה כמנהל קפדן, דייקן , ששאף לשלמות, הוא דרש מעובדיו דרישות מקצועיות גבוהות, והיווה דוגמא אישית, ראשונה במעלה, יותר מכל ייזכר כאדם אנושי ואכפתי, מתחת למעטה הקשוח של מנהל ושל איש צבא, הוא היה אדם עם לב חם, הדואג לעובדיו ולבני משפחתם, הוא התייחס להון האנושי כהון החשוב ביותר של החברה .
אריה שחר היה מנכ"ל מפעלי ים המלח כשזו הייתה חברה ממשלתית. הוא היה גאה בהיותה של 'מפעלי ים המלח' חברה ממשלתית, לתפיסתו החברה היא פרויקט לאומי וכל עוד הוא שומר על החברה מפני בחישת ידם של הפוליטיקאים, החברה מבצעת את משימתה הלאומית ניצול משאבי ים המלח לטובת מדינת ישראל. סביב גישתו זו גיבש את עובדי החברה, ורתם את כולם לביצוע המשימה הלאומית.
אריה שחר נפטר ביום 28 בנובמבר 2012. הוא נולד בשנת 1926 בשם אריה שוורצמן בפולין. עלה לארץ ישראל ב-1936 וגדל במושב אביחיל. ב-1944 התגייס לפלמ"ח, לאחר קום המדינה המשיך בשירות קבע בצה"ל בתפקידי פיקוד בכירים שונים. ב-1967 פרש מהשירות בדרגת אלוף משנה. במהלך מלחמת יום הכיפורים הועלה לדרגת תת אלוף.
שחר מילא תפקידי מפתח במשק הישראלי, לאחר שחרורו מצה"ל מונה למנכ"ל מפעלי תובלה, ומשנת 1971 ועד 1990 כיהן כמנכ"ל מפעלי ים המלח, בתקופתו תוכננו והוקמו מפעל ייצור האשלג בגיבוש קר ומסוע האשלג מסדום למישור צפע. בתקופה זו זכה בפרס התעשייה (1978) ובפרס בן-גוריון לפיתוח ותרומה לנגב (1988).
בני משפחת שחר הודו למפעלי ים המלח ואמרו שהם מרגישים כחלק ממשפחה גדולה תומכת ואוהבת.
(תמונה: זום 77)
אין תגובות | הוסף תגובה