18-01-2015
במהלך ההיסטוריה היה אזור ים המלח מקום בלתי נושב ושומם להוציא כמה אתרי שיט לחופי האגם. במהלך המאה ה 19- עמדו לראשונה כמה משלחות על ערכו הכלכלי של האזור הרצל, בספרו “אלטנוילנד” (1902), מציג את חזון תיעושים המלח. מחקרו המקיף של הגיאולוג בלנקנהורן (1898), על אודות תכונותיו של ים המלח, הניע את משה נובומייסקי להגיע מסיביר ביוני 1911 , במטרה לסייר באזור ולעמוד על סיכויי הפקת אוצרות הטבע ממנו.
בהמשך החליט נובומייסקי, שעלה ארצה ב- 1920, להקדיש את חייו להפקת מלחי ים המלח. במהלך עשר השנים הבאות ניהל בהצלחה מאבק איתנים נגד ממשלת המנדט הבריטי, בסיועה של התנועה הציונית.
בדואים בצפון ים המלח
נקודת משמר מנדטורית, 1923
שיירת גמלים לחוף ים המלח
בצפון ים המלח תקופת האימפריה העות'מאנית
05-01-2015
עוד פרויקט אקולוגי של כיל לשמירה על איכות הסביבה: מערכת חדשה לשינוע ובנייה של ערימות אשלג במשלוחים תפחית פליטות אבק בלתי מוקדיות ותסייע למפעלי ים המלח לעמוד בדרישות חוק אוויר נקי.
למערכת הקודמת היו כמה מגבלות שכללו: גובה עירום שאינו מספיק, אינה כללה מערכת הזנה שיכלה לקבל אשלג ישירות ממשאית והחשוב ביותר, המסועים הקיימים היו פתוחים כל שלא הייתה שליטה על פליטות האבק.
המערכת החדשה הינה מערכת מתניידת הפותרת את כל אלו. היא נמצאת כיום בשלבי הרצה ועומדת בציפיות.
21-12-2014
כיל החליטה השנה לחמם את ליבם של וותיקי דימונה וערכה השנה את טקס הדלקת הנרות המסורתי במועדון "בית אפריים", אשר מאומץ על ידי מפעלי תובלה, הזרוע הלוגיסטית של כיל. המועדון התמלא במוסיקה, מטעמי עדות, סופגניות ובעיקר בהמון אור, חום ואהבה.
כדי להמתיק את הערב המופלא, חולקו לחברי המועדון חבילות לחג מתוקות.
אנו רוצים לאחל לכם חג חנוכה שמח, מתוק ומואר, מי ייתן ונפגש בניסים כל השנה ולא רק במשך שמונת הימים!
30-11-2014
בטקס מרגש שנערך ב-2 ביולי 2014 העניקה עמותת אור שלום למפעלי ים המלח את ”אות המתנדב המתמיד“ – מגן המציין עשר שנות התנדבות במועדונית מעון אביטן. אליס, מנהלת מעון אביטן, סיכמה את עשור ההתנדבות של אנשי מי“ה בסרט מרגש, שהביע הרבה הוקרה והערכה למתנדבים.
24-11-2014
במפעל אשלג בגיבוש חם הוקם צוות נאמני אקולוגיה, שיפעל במגוון דרכים להגברת העשייה הסביבתית וירתום את כלל העובדים לקידום השמירה על הסביבה, שימורה ולהעלאת המודעות לנושא הסביבתי בקרב כלל עובדי החברה.
הצוות מונה כשבעה עובדים ממחלקות ההפעלה, האחזקה והמנהלת, אשר יהוו שגרירים של גיבוש חם בנושא ויפעלו בשיתוף עם כלל עובדי המפעל לשמירת הסביבה ולהגברת העשייה בנושא. חברי הצוות קיבלו מטלות חודשיות שוטפות בנושאים כגון עמידה בתקני שפיכה, פליטה מהארובות, שיפור נושא המחזור ועוד. כמו כן, חברי הצוות יערכו מצגות רלוונטיות בנושא האקולוגיה ויעבירו הדרכות לכלל העובדים.
מפעלי ים המלח מייצרים אשלג לרווחת התושבים בכדור הארץ. חשוב לנו לייצר אותו כך שגם נשמור על כדור הארץ לעוד הרבה שנים קדימה. בגיבוש חם מאמינים שבעזרת אמצעים טכנולוגיים, הנדסיים ואנושיים, כמו גם שיתוף פעולה בין העובדים, נוכל להגיע להישגים מרשימים ולשמור על כדור הארץ למעננו ולמען עתיד ילדינו.
18-11-2014
”יותר ממה שאנחנו אוהבים אנשים על הטוב אשר עשו לנו, אנו אוהבים אותם על הטוב אשר עשינו להם…“
מדי שנה מתקיים במפעלי ים המלח פרויקט ייחודי מסוגו: העסקת בני עובדים טרם גיוסם לשירות הצבאי. הנערים מועסקים בגופים ציבוריים שונים וכך תורמים לקהילה. מהות הפרויקט הינה יצירה של הזדהות עם אוכלוסיות חלשות, שככל הנראה לא ייחשפו אליהן בדרכים אחרות, וזאת באמצעות מתן עזרה מסוגים שונים.
בשלב הראשוני מתקיים איתור של הצרכים בקהילות השונות. שיבוץ בני העובדים נעשה בהתאם לצרכים אלו. השנה, הפרויקט התקיים במקומות שבהם נרשמת תרומה מובהקת לקהילה כגון בית העיוור, עמותת נגבה, מפעלי שיקום, בתי אבות ועוד. יש לציין כי ברוב המקומות נרשמה תרומה משמעותית – הן למי שנהנו מהעזרה והן לבני העובדים עצמם. כמו כן, נראה כי נרקמו יחסים חמים.
אנו רואים בפרויקט מסוג זה אבן דרך משמעותית בעיצוב רוח ההתנדבות של בני הנוער, מתוך השתלבותם לראשונה במעגל התעסוקה ובמקומות ההתנדבות השונים. כל זאת מתוך ראייה לעתיד ותקווה גדולה שידבק בהם הרצון החשוב כל כך לתרום מעצמם לחברה.
11-11-2014
לאחר מסע אורך ומפרך של הסברים, בדיקות, וכתיבת חוות דעת למשרד להגנת הסביבה- שוכנעו הרשויות לאשר את העתקת נקודת הזרמת מי הקולחין של המועצה האזורית תמר אל האגן הצפוני.
אישור זה מהווה אתנחתא הן לנופשים במלונות ים המלח, אשר מתרחצים מדי יום בחופי המלונות והן לתהליך הייצור במפעלי ים המלח.
במשך שנים, הוזרמו מי ביוב מטוהרים ממתקן הטיפול בשפכים הסניטריים של המועצה האזורית תמר לבריכה 5, המשמשת ים לכל דבר לנופשי בתי המלונות. מלבד אזור המתרחצים, ההזרמה היוותה סכנה גם לייצור במפעלי ים המלח. שיקוע הקרלניט בבריכות האידוי מתאפשר בודות לאידו והתרכזות התמיסות בבריכות. הזרמת הקולחין, זרם מתוק יחסית, לבריכה פוגמת בתהליך התרכזות התמיסות ובכך מסה נזק לייצור.
במפעלי ים המלח בוצעה עבודה מקיפה ומדוקדקת במטרה להוכיח כי הזרמת הקולחין לאגן הצפוני, לא תגרום כל נזק סביבתי. העבודה המאומצת שהושקעה נשאה פרי ובימים אלו מפעלי ים המלח בשיתוף המועצה האזורית תמר מקדמות את ביצוע הפרויקט שבמהלכו לא יוזרמו יותר מי הקולחין לאזור המתרחצים ולאזור הייצור.
02-10-2014
אין תגובות | הוסף תגובה